domingo, 12 de diciembre de 2010

CONFERÈNCIA DE DOLORS JIMENO!!

            El passat dia 15 d'octubre es va dur a terme una conferència protagonitzada per l'autora Dolors Jimeno. Aquesta conferència va tindre lloc en la Sala Aifós de la Universitat d'Alacant de la mà del diari el País.

            Per començar, cal dir que Dolors Jimeno és llicenciada en filologia pura,i no tan sols es preocupa  per la llengua escrita, sinó que a més per la llengua oral. A més, es pot dir que busca la comunicació amb els demés amb un rebuig crític de la societat.

            En primer lloc, l'autora va presentar el seu relat Intramurs perquè els oients tingueren l'oportunitat de preguntar i comentar el relat amb l'autora. Aquest relat és una espècie de autobiografia, ja que és un reflex del que fou la seua vida en valència. A més, es centra en els edificis més emblemàtics, que s'encontraven a l'antiga ciutat. Cal destacar que com a bona valenciana, va comentar els canvis que ha patit la ciutat de valència, fent referència a les muralles, al riu Túria, a la riguada del 57, a la situació del centre històric, a com es vivia a la censura franquista...

            Altra cosa a comentar és que la gent interessada en els seus escrits li va preguntar per el seu llibre un edifici en forma de vaixell, exactament, en el motiu en el qual es fa recolzar per a escriure'l. Per tant, l'autora va respondre, que es va basar principalment en la mala experiència de l'estància de la seua filla en un campament. Així doncs, es va voler centrar en la qúestió psiquiàtrica perquè els lectors més joves s'hi involucraren.

            D'altra banda, altres qüestions que se li van plantejar foren, en primer lloc, que comentara quan va acomençar a escriure i a més, que explicara la raó per la qual va decidir crear una escritura dirigida més aviat als adults. Dolors, va explicar que començà a escriure amb una edat avançada i la primera novel·la que creà, Ostres, fou creada per un conjunt de persones més o menys de la seua edat. Seguidament, afegí que en la literatura per a adults hi ha més llibertat, doncs, quan escrius per a xiquets hi ha que tindre més en compte la qüestió d'educar i a més cal aplicar una autocensura.

            Com a conclusió, cal dir que Dolors Jimeno va donar alguns consells per a qui estiga interessat a escriure relats, com per exemple, que cadascú deu buscar allò que més li agrada i reflectir el que sent al respecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario